sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Haastetta pukkasi

Kirsi nakkasi minua seuraavalla haasteella:

Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa (jos saa haasteen uudelleen, niin ainakin viisi lisää).
Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle. Kerro heille, että ovat saaneet haasteen, sekä mainitse haasteen antaja postauksessasi (linkitä, jos hänen bloginsa on julkinen).

Yritin vakuuttaa, että hyvää mieltä minulle tuo kymmenkertaisesti se, että jätän huomioimatta tällaiset aivoa rassaavat tehtävät, mutta se ei kuulemma kelpaa vastaukseksi. Illalla (yöllä) sängyssä huomasin pohtivani oikeasti, mikä sitä hyvää mieltä tuo. Yritän pitää kuvaukset mahdollisimman yksinkertaisina, enkä selosta pieniä, käsittämättömän ihania hetkiä joista ammentaa hyvää mieltä muistonakin vielä 10 vuoden kuluttua. Kuten esim. yksi aamu, kun herätessäni Saku nukkui kiinni kyljessäni selällään, pitkin pituuttaan pää jalkopäähän päin ja takajalat tyynyllä pääni vieressä. Eli eka mitä näin silmät avatessani, oli karvaiset varpaat :) Katsotaans nyt sitten mihin numeroon asti pääsen...

1. Auttaminen. Yleensä tämä koskee eläimiä, mutta myös ystäviä. Jos vaan on jotenkin voinut olla avuksi, siitä tulee hyvä mieli. Työn puolesta sitä apua tulee jaettua suuntaan ja toiseen, mutta valitettavasti vuodet ovat vieneet ilon siitä auttamisesta ja sitä ei tähän voi laskea. PAITSI jos se työn puolesta koskee eläimiä tai ystäviä.

2. Keväthanget. Ei mikään ole niin ihanaa kun aurinkoisilla hangilla koiran kanssa ulkoilu. Pitkän pimeän talven jälkeen se hyvänolontunne suorastaan huumaa ja tuo lisää energiaa. Tästä syystä en varaisi mielelläni ulkomaanmatkaa maalis-huhtikuulle. Se olisi tuhlausta :P Sitäpaitsi siellä hangilla bongailee kaikkeja erejä eläimiä!!

3. Nukkuminen. Se tunne kun on saanut tarpeeksi levätä, kello ei ole soimassa ja saa havahtua ihan omaan tahtiin sitten kun on nukkunut tarpeeksi. Tätä tietysti edistää hyvä makuusija, puhtaat lakanat tms. pieni yksityiskohta.

4. Onnistumiset koiran (tai kissan) kanssa. Kun kaikki sujuu eikä tarvi vääntää. Nuoren eläimen kanssa näitä tietenkin tulee enenevässä määrin kun opitaan uutta ja toistemme tavoille. Mutta koiravanhuksen kanssa elo on tämän asian suhteen yhtä juhlaa :)

5. Hyvä ruoka, parempi mieli. Tämä koskee onnistunutta ruoka-annosta ja kaikkia herkkuja. Tämä on myös se viimeinen konsti yrittää hakea hyvää mieltä kun kaikki muu on ankeaa.

6. Uudet vempaimet. Oli se sitten auto, polkupyörä, kamera, lumikengät, puhelin... Riippuen siitäkin kuinka haluttu se uusi vempain on ollut ja kauanko sitä on odottanut, hyvä olo suorastaan hyrisee päässä. Nyt kaikki kaupustelijat ja mainosmiehet tuntevat hyvää oloa tästä minun kutoskohdasta.

7. Hyvä kirja tai elokuva. Yleensä se taitaa meikäläisen kohdalla olla jotain fantasiaa, mukava portti pois todellisuudesta.

8. Tyytyväinen lemmikki. Kun on esim. onnistunut järjestämään eläimelleen niin hienon päivän, että se retkottaa taju pois kotiin päästyään ja huokuu väsynyttä tyytyväisyyttä.

9. Edellinen kohta käännettynä itselle. Monesti se lähteminen on vaikeinta, mutta esim. jumpan jälkeen on hyvä olo, vaikka sinne lähteäkseen piti potkia itseään perseelle ja pakottaa tassua toisen eteen. Toki laskemme tähän myös hengailun ystävien kanssa, hieronnat, onnistuneet kampaajalla käynnit jne.

10. Matkailu. Kotimaanmatkailukin tuo vaihtelua, mutta maailman näkeminen tuo hyvää mieltä. Jo se tunne kun saa reissun varattua... :)

Taidan haastaa piilossa ne jotka mahdollisesti haastan. Pitää ensin yrittää pohtia kuka blogillinen ei mahdollisesti ole vielä tätä haastetta saanut ja vastaustaan kirjaillut. Ja... no... kun ei ole tapana muutenkaan kiertoviestejä pukata seuraavan harmiksi :D Tämä nyt sentään oli harmiton, ei edes uhkailtu että koen kivuliaan kuoleman huomenna jos en levitä kirousta tunnin sisään. Ne sellaiset tyssää minun kohdalla justiin.

Ei kommentteja: