lauantai 9. huhtikuuta 2011

Penni on iso tyttö!

No joo, käsivaralla mitattuna ja ikkunalautaan verrattuna korkeutta on noin 58cm ja painoa sylipunnituksella n. 21,5kg. Synttäritkin oli eilen ja tuli se ensimmäinen elinvuosi täyteen! Mutta tänään alkoi juoksu.Naapurin lauman kanssa lähdettiin puoliltapäivin lenkille ja porokoira Varjo kävi nuuskuttamassa Pennin persiin. Siinä jo Kirsin kanssa mietittiin, että jokohan se eka juoksu ois lähellä. Ulkoa kun tultiin, ryhdyin laittelemaan Vauhtiraksun tilausta kätevimpiin annoksiin. Tällä kertaa tilauksessa oli naudan putkiluita, hevosen palalihaa, lampaan rasvalihaa, broilerin kauloja ja -sydäntä, sekä MurreMixejä ja lohimössöä. Annostaminen on hieman veristä puuhaa, mutta ei se nyt yleensä kuitenkaan olohuoneeseen asti roisku. Siksipä ihmettelinkin, kun takaoven edessä oli yhtäkkiä pari veritippaa. Hetki piti pyöriä ja ihmetellä mistä se veri on tirskunut, kunnes järki palasi päähän ja muistin, että mullahan on muuten narttukoira tämä. Pikatsekkaus varmisti asian.

Sääli vaan, että olen viimeiset kolme kuukautta tehokkaasti suunnitellut juoksuhousujen ostamista, mutten ole saanut aikaiseksi toteuttaa suunnitelmiani..

Lumikenkäkausi on valitettavasti ohi tältä talvelta, ei ehditty käydä kuin pari kertaa intoilemassa keväthangilla. Pitänee alkaa suosiolla siirtymään pyöräilyyn. Onneksi ladut ovat jokseenkin historiaa ja lenkkeilyreittien määrä näin ollen vähintäänkin tuplaantuu. Tosin tämän päiväisellä lenkillä oli havaintoja vielä useammastakin viimehetken hiihtäjästä.
Alkuperäisestä kimppalenkkikokoonpanosta ovat jäljellä enää Varjo ja Tikki. Varjokin juhlii ihan näillä näppäimillä 12-vuotisiaan, toivottavasti myyrästäjä jaksaa mukanamme vielä pitkään. Näin on lenkkilauman ulkoasu muuttunut vuosien varrella:

Alkuperäinen poppoo: Nalle, Varjo, Tikki, Saku ja Mali

Ensin lähti Nalle, sitten Mali. Pennillä ja Vipillä on kuukausi ikäeroa
Hunnilauma tänään: bc Vippi, Penni, malinois Tikki ja porkkis Varjo


Huomenna käyn Kiepissä häiritsemässä löytökissojen sunnuntairauhaa. Otin lihatilauksesta broilerinkauloja ja -sydämiä vähän sivuun ja vien pyhäherkuiksi vähän maistiaisia kehrääjille :)

Ei kommentteja: